Monthly Archives: mai 2019

Alternative de soluționare a litigiilor (ADR) în litigiile de consum

Direcția Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, are deosebita plăcere să vă informeze despre lansarea de către Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimentație (Chafea), a propunerilor de apel, privind acțiunile întreprinse cu statele membre în vederea consolidării capacității organelor alternative de soluționare a litigiilor (ADR) în litigiile de consum (ref. CONS-ADR-2019).

Propunerea trebuie depusă online prin portalul de finanțare și oferte (ref. CONS-ADR-2019), unde se pot găsi toate documentele necesare. Termenul limită pentru depunerea propunerilor este 04 iulie 2019, ora 17:00 (ora locală a Bruxelles-ului).

Eventuale informații suplimentare puteți obține la următoarea adresă de email : [email protected]


17.05.2019

Invitație la evenimentul “Oportunități de parteneriat pentru utilizarea inovatoare a potențialului biologic al României”

Reprezentând peste 240 de companii din toată Europa și peste 160 de centre de cercetare, Bio-based Industries Consortium – BIC este platforma de referință la nivel European în domeniu.  Această întâlnire vine în completarea eforturilor recente ale BIC de a angaja un dialog cu mediul privat din România, în contextul unui program mai larg de support catre statele UE pentru a-și valorifica potențialul. In principiu suntem interesati să dialogăm cu companii in: industria chimica, industria lemnului, cosmetice și alte bunuri de larg consum sau clustere de companii in agro-alimentar, lemn si celuloza, energii verzi.  Dar și cu industria alimentara, bere, vin, distilate si bauturi non-alcoolice, aditivi alimentari, furaje si nutreturi, pentru proiecte de utilizare alternativa a deseurilor de prelucrare sau ca utilizatori de aditivi si alti compusi in produse alimentare.

16.05.2019