Monthly Archives: mai 2017

Atentie, toate firmele si PFA-urile trebuie sa obtina noi coduri de inregistrare

Alte bătăi de cap pentru deținătorii de firme și PFA-uri! Începând cu 7 iulie 2017, firmele și persoanele fizice autorizate vor fi identificate, la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), cu ajutorul unui nou cod de înregistrare, unic la nivel european.

Astfel, toți proprietarii de firme și PFA-uri, înmatriculați până atunci, vor fi nevoiți să se prezinte la Registrul Comerțului, pentru a-și preschimba certificatele de înregistrare.

Atenție! Această acțiune nu este una opțională, ci OBLIGATORIE!

Noul cod va fi acordat entităților suplimentar față de identificatoarele deja existente pe plan național, respectiv numărul de ordine din Registrul Comerțului și codul unic de înregistrare fiscală (CUI), scrie avocatnet.ro.

Conform sursei citate, preschimbarea certificatelor de înregistrare se va face gratuit, prin depunerea unei cereri la ONRC.

Sursa: Bugetul.ro

29.05.2017

Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” isi intensifica legaturile cu mediul de afaceri

Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” a lansat un ciclu de dialoguri academice pe teme stringente ale economiei nationale intre universitari si exponenti ai mediului de afaceri.

Initiator este prof. univ. dr. Momcilo Luburici, presedinte fondator al Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”. Obiectivul, asa cum l-a definit prof. univ. dr. Mircea Cosea, in calitate de coordonator al demersului, il reprezinta „stabilirea unei legaturi mai intense intre universitate si mediul de afaceri, prin intermediul profesorilor, pentru introducerea a cat mai mult din problematica la zi in activitatea didactica si de cercetare”.

Reuniunea inaugurala – la care au participat rectorul Universitatii, prof. univ. dr. Cristiana Cristureanu, profesori dintr-un spectru larg de specializari – l-a avut ca invitat pe Cristian Parvan, presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni Piarom, recomandat de activitatea directa in economia reala si implicit de cunoasterea actualitatii concrete a acesteia.

Pivotul tematic al dezbaterii l-a constituit salariul minim pe economie, cu diversitatea de abordari curente, de implicatii si de efecte in perspectiva. Subliniind ca „salariul minim trebuie contextualizat, pentru a vedea despre ce economie vorbim”, presedintele Piarom a semnalat specificul fiecarei perspective de abordare din spatiul public (patronala, sindicala, mediatica), apreciind ca fiecare isi are doza ei de dreptate, datoria profesionistilor, inclusiv din mediul academic, fiind aceea „de a vedea ce este rational in aceste abordari”.

Dezbaterea academica a atins subiecte precum structura salariala in ansamblu, eventualul recurs la salarizarea orara, fiscalizarea orelor suplimentare de lucru, calificarea profesionala, promovarea competentelor etc. Prof. univ. dr. Mircea Cosea a reiterat aprecierea ca „Romania inca este o tara cu probleme, care practica o economie manufacturiera”. In sens larg, observatia sa a vizat deficitul de educatie financiara care se manifesta la noi. O cale de intelegere a mecanismelor specifice si de propagare a lor din surse autorizate la nivel inalt de profesionalism poate fi urmata prin dezbateri de felul celor initiate acum de Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”, dezbateri care vor continua.

Sursa: www.economistul.ro

23.05.2017

Videoreportaj: Grupurile de firme cu capital romanesc – perspective si politici publice

Patronatul Investitorilor Autohtoni, PIAROM a organizat, pe 15 mai 2017, o conferinta de presa cu tema Grupurile de fime cu capital romanesc  – perspective si politici publice, urmare a comunicatului emis la sfarsitul lunii aprilie de catre Institutul National de Statistica cu privire la situatia grupurilor de firme din Romania.

Conform acestuia, in Romania, in anul 2015 au fost identificate 73.663 de grupuri de intreprinderi, dintre care 92,58% grupuri de intreprinderi multinationale, controlate intr-o proportie de peste 99,7% de entitati din afara Romaniei, ceea ce subliniaza faptul ca exista un decalaj foarte puternic in termeni de cultura economica si legislativa intre statele membre ale Uniunii Europene si Romania in ceea ce priveste reglementarea activitatii si functionarea grupurilor de societati. La eveniment au participat Anca Vlad (Presedinte Fondator PIAROM), Cristian Parvan (Presedinte PIAROM) si ec. Ana Gabriela Dita (Director Economic Uzinsider S.A.), alaturi de numerosi reprezentanti ai mediului de afaceri si jurnalisti.

Astfel, PIAROM, in calitate de reprezentant al mediului de afaceri, apreciaza faptul ca inexistenta unui cadru legislativ transparent, coerent, aliniat la tendintele europene in domeniu, precum si barierele de ordin fiscal, constituie principalele cauze pentru care companiile rezidente nu opteaza pentru incorporare in cadrul unor holdinguri si pentru consolidarea activitatilor. Cultura economica europeana releva faptul ca existenta si proliferarea holdingurilor constituie in esenta un element aducator de valoare adaugata si de forta competitiva, in special pe pietele emergente, unde colaborarea si transferul de cunostinte si know-how in mod liber consolideaza pozitiile competitive ale marilor grupuri de companii si le furnizeaza sursele de avantaj competitiv necesare pentru a ataca piete internationale. Iata motivele principale pentru care PIAROM solicita in mod imperativ autoritatilor abilitate sa adopte un set de masuri concrete orientate spre crearea unui cadru stimulativ de consolidare a relatiilor dintre entitatile afiliate rezidente si de agregare a acestora in holdinguri, capabile sa ofere solutii competitive, performante, in conditii corecte si avantajoase, conforme cu cerintele unei economii de piata.

Ca masuri concrete ce pot face obiectul unei implementari in cadrul legislativ necesar a fi creat, PIAROM propune, citam:

–              adoptarea cu prioritate a unei legi a holdingurilor, care sa transpuna in mod corect pricipiile OECD privind guvernanta corporativa si care sa fie axata pe elementele tehnice si functionale de constituire, organizare si functionare a unui grup de firme;

–              promovarea in mediul economic a avantajelor consolidarii activitatilor economice desfasurate de entitati afiliate in cadrul unui holding, inclusiv prin campanii de informare si promovare destinate antreprenorilor;

–              instruirea organelor de inspectie fiscala in directia incurajarii contribuabililor sa constituie sau sa integreze companiile pe care le detin in cadrul unor holdinguri, in opozitie cu atitudinea circumspecta cu privire la tranzactiile dintre entitati afiliate, promovata in prezent;

–              detalierea si clarificarea unui cadru legislativ coerent privind politica de transfer pricing, care sa transpuna directivele OECD si in egala masura sa fie adus la cunostinta mediului economic;

–              anularea: Ordinului Nr. 1802 din 29 decembrie 2014 pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate,  emitent MFP si a O rdinului nr. 442/2016 privind cuantumul tranzactiilor, termenele pentru intocmire, continutul si conditiile de solicitare a dosarului preturilor de transfer si procedura de ajustare/estimare a preturilor de transfer, emitent ANAF.

 

Realizator: Oana Georgescu

Foto: Cristina Ardelean

18.05.2017

COMUNICAT de PRESA – “GRUPURILE DE FIRME CU CAPITAL ROMANESC – PERSPECTIVE SI POLITICI PUBLICE”

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) a luat cunoștință cu îngrijorare de elementele prezentate în cadrul Comunicatului de Presă nr. 103/28.04.2017 emis de către Institutul Național de Statistică cu privire la situația grupurilor de firme din România.

Conform materialului amintit, în România, în anul 2015 au fost identificate 73.663 de grupuri de întreprinderi, dintre care 92,58% grupuri de întreprinderi multinaționale, controlate într-o proporție de peste 99,7% de entități din afara României, ceea ce subliniază faptul că există un decalaj foarte puternic în termeni de cultură economică și legislativă între statele membre ale Uniunii Europene și România în ceea ce privește reglementarea activității și funcționarea grupurilor de societăți.

PIAROM apreciază faptul că inexistența unui cadru legislativ transparent, coerent, aliniat la tendințele europene în domeniu, precum și barierele de ordin fiscal, constituie principalele cauze pentru care companiile rezidente nu optează pentru încorporare în cadrul unor holdinguri și pentru consolidarea activităților. Cultura economică europeană relevă faptul că existența și proliferarea holdingurilor constituie în esență un element aducător de valoare adăugată și de forță competitivă, în special pe piețele emergente, unde colaborarea și transferul de cunoștințe și know-how în mod liber consolidează pozițiile competitive ale marilor grupuri de companii și le furnizează sursele de avantaj competitiv necesare pentru a ataca piețe internaționale.

În acest context, PIAROM solicită în mod imperativ autorităților abilitate să adopte un set de măsuri concrete orientate spre crearea unui cadru stimulativ de consolidare a relațiilor dintre entitățile afiliate rezidente și de agregare a acestora în holdinguri, capabile să ofere soluții competitive, performante, în condiții corecte și avantajoase, conforme cu cerințele unei economii de piață. Ca măsuri concrete ce pot face obiectul unei implementări în cadrul legislativ necesar a fi creat, PIAROM propune:

  • adoptarea cu prioritate a unei legi a holdingurilor, care să transpună în mod corect pricipiile OECD privind guvernanța corporativă și care să fie axată pe elementele tehnice și funcționale de constituire, organizare și funcționare a unui grup de firme;
  • promovarea în mediul economic a avantajelor consolidării activităților economice desfășurate de entități afiliate în cadrul unui holding, inclusiv prin campanii de informare și promovare destinate antreprenorilor;
  • instruirea organelor de inspecție fiscală în direcția încurajării contribuabililor să constituie sau să integreze companiile pe care le dețin în cadrul unor holdinguri, în opoziție cu atitudinea circumspectă cu privire la tranzacțiile dintre entități afiliate, promovată în prezent;
  • detalierea și clarificarea unui cadru legislativ coerent privind politica de transfer pricing, care să transpună directivele OECD și în egală măsură să fie adus la cunoștința mediului economic;
  • anularea:
  • – ORDINULUI Nr. 1802 din 29 decembrie 2014 pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind situațiile financiare anuale individuale şi situațiile financiare anuale consolidate, emitent MFP
  • – ORDINULUI nr. 442/2016 privind cuantumul tranzacțiilor, termenele pentru întocmire, conținutul și condițiile de solicitare a dosarului prețurilor de transfer și procedura de ajustare/estimare a prețurilor de transfer, emitent ANAF

PATRONATUL INVESTITORILOR AUTOHTONI

Citeste si 

DOCUMENTAR CU PRIVIRE LA NECESITATEA ȘI URGENȚA REGLEMENTĂRII ACTIVITĂȚII GRUPURILOR DE FIRME LA NIVELUL ROMÂNIEI  

ADRESA DE INAINTARE REFERITOARE LA LEGEA PREVENTIEI

 

15.05.2017

DOCUMENTAR cu privire la necesitatea și urgența reglementării activității grupurilor de firme la nivelul României  

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) a luat cunoștință cu îngrijorare de elementele prezentate în cadrul Comunicatului de Presă nr. 103/28.04.2017 emis de către Institutul Național de Statistică cu privire la situația grupurilor de firme din România.

Conform materialului amintit, în România, în anul 2015 au fost identificate 73.663 de grupuri de întreprinderi, dintre care 92,58% grupuri de întreprinderi multinaționale, controlate într-o proporție de peste 99,7% de entități din afara României, ceea ce subliniază faptul că există un decalaj foarte puternic în termeni de cultură economică și legislativă între statele membre ale Uniunii Europene și România în ceea ce privește reglementarea activității și funcționarea grupurilor de societăți.

PIAROM apreciază faptul că inexistența unui cadru legislativ transparent, coerent, aliniat la tendințele europene în domeniu, precum și barierele de ordin fiscal, constituie principalele cauze pentru care companiile rezidente nu optează pentru încorporare în cadrul unor holdinguri și pentru consolidarea activităților. Cultura economică europeană relevă faptul că existența și proliferarea holdingurilor constituie în esență un element aducător de valoare adăugată și de forță competitivă, în special pe piețele emergente, unde colaborarea și transferul de cunoștințe și know-how în mod liber consolidează pozițiile competitive ale marilor grupuri de companii și le furnizează sursele de avantaj competitiv necesare pentru a ataca piețe internaționale.

Citeste MATERIALUL COMPLET

15.05.2017

ADRESA DE INAINTARE Referitoare la Legea Preventiei

Patronatul Investitorilor Autohtoni, in calitate de reprezentant al mediului de afaceri, formuleaza prezenta:

ADRESA DE INAINTARE

Referitoare la  Legea Preventiei, respectiv solicitam  sprijinul in ceea ce priveste solutionarea problemelor aparute in cadrul legii:

Prin urmare, primul control pe legea preventiei va fi pentru verificarea intocmirii preturilor de transfer. In sapte zile, dupa incheierea procesului verbal de  constatare (asa cum circula termenul minim in spatiul public) nu se poate face un dosar de preturi de transfer. In acest sens,  vor reveni si vor colecta amenzile (12000 ron –14000 ron). Termenul cu minim 7 zile nu protejeaza contribuabilul . Termenul acordat trebuie sa fie in concordanta cu aspectele ce trebuie corectate de contribuabil.

Din 2017,  odata cu relocarea contribuabililor pe criterii de procente de afiliere, la mari contribuabili au trecut si societatile pentru care  societatea mama e mare contribuabil.

Aceste societati primesc calitatea de mari contribuabili ca si societatea mama  (desi pot fi micro, mici si mijlocii)  si vor fi obligati sa intocmeasca dosarul preturilor de transfer.

Era oarecum acceptabil pentru anul 2016 pentru cateva societati mari contribuabili,  dar pe noile criterii pentru anul fiscal 2017, vorbim de o sarcina financiara deosebita pentru toate societatile afiliate transferate la mari contribuabili indiferent de dimensiunea societatii.

In acest sens, solicitam ca obligativitatea sa ramana numai la societatea mama, avand in vedere costurile financiare si resursele umane implicate.

Cu stima,

Cristian Parvan

Presedinte

15.05.2017

Conferinta pe tema lobby-ului in Romania

 

Diplomat Consult si Legal Magazin vor organiza in data de 25 mai 2017, la Hotel Intercontinental, conferinta cu titlul LOBBY OR NOT LOBBY. Viorel Ilie, Ministrul pentru Relația cu Parlamentul va deschide conferinta.

Audienţa:

Companii de consultanță;

Agenții de PR și companii de Public Affairs;

Societăți comerciale românești și multinaționale;

Autorități locale și centrale (primari, șefi de consilii județene, parlamentari);

Avocaţi;

Asociaţii patronale şi profesionale;

ONG-uri cu profil juridic și economic;

Mass-media.

Regasiti aici prezentarea evenimentului.

Descarca Formularul de înregistrare.

Inscrierea se poate face pana miercuri, 24 mai.

12.05.2017

Articole aparute urmare a comunicatului PIAROM privind Legea salarizarii

In urma transmiterii comunicatului PIAROM privind Legea salarizarii unitare in sistemul public, au fost publicate o serie de articole in presa, astfel:

CURS DE GUVERNAREPIAROM solicită guvernului un studiu de impact al legii salarizării: Aceasta generează o migrație masivă a personalului calificat din economie către instituții bugetare 

BURSAPIAROM: “Nivelurile de salarizare din sectorul bugetar generează o migraţie din sectorul privat către sectorul bugetar” 

CAPITALPIAROM: Salariile mari de la stat generează o migrație a personalului calificat din sectorul privat către cel bugetar 

Digi 24 – PIAROM: A început migrația personalului de la privat la stat 

RFI – 10 observații ale investitorilor români despre salariile bugetare  

WALL – STREETPIAROM solicita realizarea unui studiu de impact pentru legea salarizarii unitare 

ROMANIA LIBERAInvestitorii autohtoni avertizează asupra riscurilor creşterii salariilor în sectorul bugetar: România va putea plăti salarii mai mari numai în condițiile în care vor munci mai mulți români, care vor produce bunuri cu valoare adăugată mare 

HOTNEWS –  Investitorii autohtoni: Legea salarizarii unitare genereaza o migratie masiva a personalului calificat, ingineresc indeosebi, din sectorul privat catre sectorul bugetar 

ECONOMICA.NET – Patronatul Investitorilor Autohtoni: inginerii migrează deja din mediul privat la stat, datorită salariilor oferite bugetarilor 

VOX CAPITAL: PIAROM solicita realizarea unui studiu de impact pentru legea salarizarii unitare 

 

 

04.05.2017